Svježi proljetni okus

Preokret od klasike: isprobajte ukusan i kremast pesto od graška

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Ovaj pesto ne sadrži orašaste plodove, tako da u njemu mogu uživati svi!

Ovaj zdravi recept za pesto zamjenjuje tradicionalni bosiljak sastojkom koji se vrlo vjerojatno nalazi i u vašem zamrzivaču: grašak!


Još jedna dobra stvar kod ovog pesta, a koja se posebice tiče svih onih koji ne smiju jesti orašaste plodove je da ih u ovom pestu nema.


Također, pesto od graška gotov je za svega par minuta, a svježi proljetni okus oduševiti će vas kao prilog tjestenini, mesu ili na bruschetti. Višak pesta možete i smrznuti te ga u zamrzivaču možete čuvati do 6 mjeseci.


Sastojci


  • 145 g smrznutog ili svježeg graška
  • 25 g ribanog parmezana
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soka od limuna
  • pola režnja češnjaka
  • sol i papar po ukusu

Priprema


Grašak skuhajte i kratko ohladite, a potom ga stavite u blender zajedno s ostalim sastojcima i izblendajte do željene gustoće i teksture.


Ne može lakše!